STREĽBA V CENTRE BRATISLAVY: Hlásia dve obete; páchateľ je na úteku

13.10.2022 Bratislava

Bratislava 12. októbra (TASR) - Streľba v centre Bratislavy si v stredu vyžiadala dvoch mŕtvych. TASR to potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

"Môžem potvrdiť zásah záchranárov, na mieste sú dve osoby bez známok života, jedna osoba je zranená. Posádka ju ošetrila a transportovala do nemocnice," priblížila hovorkyňa. Doplnila, že viac informácií nateraz nemôže poskytnúť.

Zranenú osobu následne previezli do Nemocnice Staré Mesto. "Môžeme potvrdiť, že vo večerných hodinách sme prijali ženu so strelným poranením dolných končatín. Pacientka sa v tejto chvíli podrobuje potrebnému vyšetreniu," uviedla pre TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti informovala, že v stredu krátko po 19.00 došlo k streľbe na Zámockej ulici. Tragickú streľbu vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA).

Jedna z obyvateliek Zámockej ulice pre TASR priblížila, že počula minimálne sedem výstrelov. Na mieste sú podľa jej slov viaceré policajné autá aj záchranári.

Páchateľ, ktorý mal strieľať v Bratislave na Zámockej ulici, je na úteku

Páchateľ, ktorý mal strieľať na Zámockej ulici, je na úteku. Pre TASR to potvrdili z prostredia polície. Muž má mať na sebe tmavú šiltovku, bundu a modré rifle. Je ozbrojený.

Po páchateľovi pátra v týchto chvíľach aj policajný vrtuľník. TASR to potvrdili z prostredia polície.
 

Polícia vypátrala páchateľa bratislavského útoku, našli ho mŕtveho

Bratislava 13. októbra (TASR) - Polícia našla páchateľa, ktorý mal v stredu (12. 10.) večer strieľať v Bratislave na Zámockej ulici. Strelca našla mŕtveho. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Môžeme upokojiť verejnosť, že ďalší útok strelca zo Zámockej ulice v Bratislave jej nehrozí. Dnes ráno polícia strelca vypátrala. Mŕtveho," uviedla. Aktuálne podľa polície prebiehajú procesné úkony.

K streľbe v centre Bratislavy došlo v stredu po 19.00 h. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia po ňom intenzívne pátrala, využila pri tom aj psovodov, čln či vrtuľník. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.
 

Vyberte región

mark